Julemarkeder 2024

Brussel er en by med en ekstraordinær atmosfære før jul. Vi vet alle hvordan Grand Place (Grote Markt) ser fantastisk ut hele året. Kan du forestille deg hvordan det ser ut med vakre lys på de forskjellige bygningene i julemarkedstiden før jul? Grand Place er ikke det eneste stedet i sentrum som er verdt å besøke for julemarkedsentusiaster som kommer til Brussel. Hele sentrum forvandles til et gigantisk julebord med aktiviteter for voksne og barn, boder hvor du kan kjøpe gaver, og selvfølgelig et ideelt sted for å spise og drikke sammen med lokalbefolkningen og internasjonale.

Vil du vite mer om hvor du finner de fineste julemarkedene i Brussel? Vil du vite når de årlige julemarkedene i Brussel åpner og stenger i år? Vi har alt dette og mye mer informasjon i denne artikkelen!

Julemarkeder i Brussel i 2024

Når arrangeres det viktigste julemarkedet i sentrum av Brussel i 2024?

22. november 2024 – 31. desember 2024
(Datoene er ikke bekreftet ennå, men dette er ute estimering basert på når det har åpnet og stengt i de foregående årene).

Det er datoene du har ventet på. Det er på tide å bestille en flybillett og bestille hotell. Ønsker du en anbefaling for hvor du skal bo? Nedenfor kan du se et kart som viser prisoverslag for hoteller og leiligheter nær Grand Place i Brussel. Som et resultat er de perfekte ikke bare for julemarkedshandel, men også for å oppdage alt som Brussel har å tilby av attraksjoner, aktiviteter, restauranter og opplevelser.

For å få eksakte priser, fyll ut datoene ovenfor eller klikk på de forskjellige hotellene eller leilighetene av interesse.

Julemarked Brussel

Hva kan du forvente hvis du besøker julemarkedene i Brussel?

Gatene er fylt med boder og aktiviteter i denne perioden. Hvis du vil gå på skøyter, finner du skøytebaner og en curlingbane på Place De Brouckère og Bois de la Cambre. Hvert år er det et stort pariserhjul på Marché aux Poisson. Hvis du ikke går en tur, bør du fortsatt ta et bilde, da det ser helt fantastisk ut om kvelden. Barn som vil ha det gøy vil sikkert nyte karusellene på Place Sainte-Catherine. På alle disse stedene finner du mange boder hvor du også kan kjøpe produkter, men den største samlingen av boder på ett sted er normalt på Place Sainte-Catherine.

Det er et stort og vakkert juletre på Grand Place, og det er normalt et spesielt lysshow hver time mellom kl. 17.00 og 22.00.

Nedenfor kan du se et kart som viser hvordan hele indre by i Brussel blir til en julelandsby, også kjent som et vinterunderverk, i julemarkedene.

Vintervidunder i Brussel

Har du kost deg på julemarkedene i Brussel? Vil du ha enda mer?

Julemarkeder i Antwerpen og Brugge.

Det er to belgiske byer du bør besøke hvis du kommer til Belgia, foruten Brussel. Brugge er en fantastisk by, og den er fullpakket med turister på dagtid. På kveldene blir det roligere ettersom de fleste turister bare kommer på dagsturer, noe som betyr at de drar om ettermiddagen. Det gjør julemarkedet i Brugge ekstremt interessant og litt roligere enn de travle markedene i Brussel.

Det viktigste julemarkedet i Brugge ligger på hovedtorget, og du finner det enkelt. Det er noen mindre markeder andre steder i byen, men det viktigste er å gå opp og ned sentrum og nyte arkitekturen, historien og alle gledene som er tilgjengelige på julemarkedene når du snubler over dem. Julemarkedene i Brugge er normalt åpne fra den siste uken i november til slutten av den første uken i januar.

Brugge julemarkeder i 2024: ikke bekreftet ennå

Akkurat som byen Brussel blir til et gigantisk julemarked, gjelder det samme om byen Antwerpen. Her finner du hundrevis av boder spredt rundt i byen på de store og små torgene, akkompagnert av skøytebaner, juletrær og vakre lys. Julemarkedet i Antwerpen åpner normalt i begynnelsen av desember og er åpent til slutten av den første uken i januar.

Julemarkeder i Antwerpen i 2024: ikke bekreftet ennå

Hva er det viktigste å spise og drikke på julemarkeder i Belgia?

Vi elsker julemarkeder, og selv om man skulle tro det handler om å handle gaver, handler det mye mer om atmosfæren og mye mer om å spise og drikke. Så, hva bør du spise og drikke mens du går rundt og ser på de forskjellige julemarkedsstedene i Brussel, Brugge, Antwerpen, eller andre steder i Belgia?

Det er ganske åpenbart at du bør kjøpe belgisk sjokolade på julemarkedene. Du vet sikkert at belgisk sjokolade er kjent over hele verden, noe som betyr at den er ideell for umiddelbar smak, men også for å bringe hjem til venner og familie til jul.

Men du bør ikke starte med sjokoladen, da det er mer en dessert. Det er kanskje ikke tradisjonell julemarkedsmat, men med tanke på at Belgia er gode på sjømat, vil du faktisk finne sjømat i ganske mange boder på de forskjellige julemarkedene i Belgia. Vil du heller spise mer tradisjonell julemarkedsmat? Det er mange pølser (Bratwurst) å velge mellom, og selvfølgelig de berømte belgiske pommes frites.

Er du fan av ost? Du må definitivt prøve raclette sandwich. Spis en fersk baguette med masse deilig smeltet ost i midten. Det føles som himmel på jord!

Når det er tid for dessert, hvorfor spiser du ikke noen verdensberømte vafler, eller vil du heller ha en pannekake (pannekaker) fullpakket med Nutella? Eller bare litt grunnleggende belgisk sjokolade? Et siste forslag er å smake på de lokale Croustillons (oliebollen). Dette er små søte baller som minner om smultringer, men ser mer rustikke ut. På innsiden av disse ballene finner du noen ganger rosiner eller frukt. Det er mange alternativer, så ta med nok penger til å smake på alt!

Etter å ha spist alt dette, er du sannsynligvis tørst. Den mest populære julemarkedsdrikken er glühwein, men belgierne elsker også sin lokale jenever , en gin som serveres kald. Ikke bekymre deg, med 35% alkohol varmer det fortsatt kroppen din!


Er du klar til å nyte julemarkedene i Brussel og andre steder i Belgia nå? Hvis du har ytterligere kommentarer eller spørsmål, bruk kommentarfeltet nedenfor!

Stikkord:

Dato

nov 22 2024 - des 31 2024

Tid

Hele dagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *