Diverse kirker

Det finnes mange kirker i Brussel og den største av dem alle er Koekelbergbasilikaen. Men, det er ikke den fineste. Det finnes mange perler av noen kirker i sentrum av Brussel, og her beskriver vi noen av disse.

Cathedrale des Saints Michel et Gudule
Dette er en kirke ikke langt fra den sentrale togstasjonen i Brussel. Den har to tvillingtårn som er godt synlig fra flere punkter i byen. Innsiden er fantastisk og det er her kongelige bryllup og begravelser blir holdt. De begynte arbeidet med denne kirken på 1200-tallet og på innsiden i dag kan man blant annet se en prekestol fra 1600-tallet. Absolutt verdt et besøk!

Eglise Saint Jacques sur Coudenberg
Denne kirken ser mer ut som et museum fra utsiden der den ligger plassert ved siden av det kongelige palasset, og rett ovenfor instrument museet. Kongefamilien har egne plasser satt til side for dem i kirken og selve kirken ble forøvrig påbegynt på slutten av 1700-tallet.

Eglise Notre-Dame du Sablon
Ikke langt fra Eglise Saint Jacques sur Coudenberg ligger denne kirken. Flott arkitektur kan man nyte på innsiden og dette er kanskje vår favoritt blant kirkene i Brussel.

Det finnes flere andre kirker, men dette er våre favoritter blant kirkene i Brussel.