Museer

Det finnes utrolige mange museer i Brussel, noen mer og noen mindre interessante. Nedenfor har vi samlet opp de vi tror kan være mest interessante og spennende for noen og enhver, og her finner du informasjon om alt fra kunstgallerier til enklere ting som øl, tegneserie og sjokolade museum.

Kunstmuseet
Dette museet er kanskje det aller fineste og beste i Brussel, i allefall i følge kunstinteresserte. Det offisielle navnet til museet er: Musees Royaux des Beaux-Arts. Museet er delt inn i to deler, en for klassisk kunst og en for moderne kunst. Her kan man se på malerier laget av for eksempel Rubens, Van Dyke, Magritte og Brueghel. Museet ligger greit plassert nesten ved siden av slottet og er enkelt tilgjengelig til fots fra sentrum.

Adresse: Rue de la Regence 3

Tegneserie musuem
Comic Strip CenterTegneseriemuseet, på engelsk kjent som Comic Strip Center, er ett av de klart mest populære og mest besøkte museene i Brussel. Det befinner seg i en flott Art Nouveau bygning som ble bygget etter tegninger av Victor Hugo i 1906. Selve museet ligger nært til det Kongelige Palasset og selve museet åpnet dørene sine i 1989. Museet har over 200,000 besøkende som kommer innom hvert eneste år, og her finnes det ikke bare utstillinger, men museet har også eget bibliotek der du kan lese og bli enda bedre kjent med tegneserier. Museet er åpent hver dag, bortsett fra mandag, fra 10.00 og fram til 18.00 på kvelden.

Instrument museum
Musee des Instruments de Musique er et museum i sentrum av Brussel, ikke langt fra Kunstmuseet. Her kan man se over 1000 instrumenter utstilt, en salig blanding av gamle, nye og rare instrumenter. Enhver musikkentusiast bør legge av et besøk til dette spennende museet.

Adresse: Rue Montage de la Cour 2

Bryggerimuseum
Dette er museet med den beste beliggenheten i Brussel, det ligger nemlig på Grote Markt. Her kan man bli kjent med ølproduksjon, få vite mer om produksjonen og man kan selvfølgelig gså få smake på litt Belgisk øl når man først er på stedet. Man blir også kjent med ingrediensene som man trenger for å lage øl, filtreringsmetoder og andre spennende detaljer.

Adresse: Grote Markt / Brewers House

Sjokolademuseum
Museet for kakao og sjokolade er museet enhver sjokoladeentusiast i Belgia må besøke. Det ligger herlig plassert bare noen meter fra Grote Markt og her blir man tatt tilbake i historien til Aztekerne og Mayabefolkningen og følger kakaoens vei derfra, og fram til dagens sjokoladeproduksjon. Man kan følge med på moderne illustrasjoner, videoer og man får også med seg et eksempel på hvordan ekte praline sjokolader lages.

Adresse: Rue de la Tete D Or

BELvue
Belvue
BELvue er et museum som er interessant for de som liker historie. Her kan du nemlig bli kjent med den belgiske historien, fra det hele startet og fram til den dag i dag. For eksempel kan du bli kjent med bakgrunnen for at Belgia fikk sin egen konge, noe som kom etter en revolusjon på 1830-tallet. Her kan man også bli kjent med hendelsene om når Kongo var en belgisk koloni. Her er det alltid mange spennende temporære utstillinger, i tillegg til de permanente utstillingene. Museet ligger nær Det Kongelige Palasset og det ligger i en bygning som tidligere var et luksus hotell, bygget å 1700-tallet.

Nyheter om utstillinger i Brussel

[events_list nb=»-1″ cat=»utstillinger-i-brussel» future=»1″ past=»0″ geo=»0″]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *