Praktisk info

Informasjon om BrusselFør reisen til Brussel kan det være at du har mange spørsmål om ditt og datt, og det er disse vi ønsker å svare på i denne seksjonen her. Det er mange som lurer på om Brussel er en trygg by å gå rundt i, er det stort problem med kriminalitet… eller kanskje du lurer på hvordan klimaet er og hva slags vær du kan forvente deg?

Hvis du er nysjgerrig på transporten i byen, kan du lese mer om denne i transport-seksjonen vår. Om du derimot lurer på hva slags valuta de bruker i Belgia, eller er nysgjerrig på når de offentlige helligdagene (fridagene) er, kan du lese mer om dette og mye annet i denne seksjonen som handler om praktiske greier med Brussel.

Vi håper du finner svar på det du lurer på, og ønsker deg en riktig god reise!

Informasjon om Brussel

Litt tørr info om Brussel

Brussel er Belgias hovedstad og har en befolkning på rundt 150,000 personer. Men, hvis man også regner med de som bor i regionen som hører til Brussel øker plutselig befolkningen til cirka 1 million mennesker. De to hovedspråkene i byen er Flamsk og Fransk, men på grunn av den store spredningen innenfor nasjoner som bor i Belgia kan ofte høre andre språk utover de to nevnte språkene også.

Byen er kjent for å gi hjem til flere kjente tegneserier som Lucky Luke og Tintin, og man kan også finne slike bilder på mange vegger rundtomkring i sentrum.

Belgia har også en konge, og mens man er i Brussel er det fullt mulig å se på slottet på relativt nært hold.

Byen ble grunnlagt på slutten av 900-tallet, og regionen Brussel har et innbyggertall på litt over en million.