Blogg

En herlig spasertur i sentrum av Brussel

Brussel, den pulserende hovedstaden i Belgia, er en by som blander rik historie, fantastisk arkitektur og en livlig atmosfære. En av de beste måtene å utforske sitt hjerte og suge i sin unike sjarm er ved å ta en rolig spasertur gjennom sentrum. I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom en herlig spasertur, fremheve gatene å vandre og de fengslende severdighetene å oppdage underveis.

Startsted: Grand Place (Grote Markt)

Begynn reisen på det ikoniske Grand Place, et UNESCOs verdensarvsted og det sentrale torget i Brussel. Beundre de overdådige guildhalls, spesielt det fantastiske rådhuset (Hôtel de Ville) og kongens hus (Maison du Roi). Torget er et syn å se, med sine utsmykkede fasader og pulserende blomstermarked hvis du besøker i de varmere månedene.

1. Rue de l’Étuve

Fra Grand Place tar du Rue de l’Étuve mot den verdensberømte Manneken Pis-statuen, et sjarmerende landemerke i Brussel. Denne statuen av en liten gutt som urinerer i en fontene har fanget hjertene til besøkende i århundrer.

2. Place du Grand Sablon

Nå er det på tide å gå litt mens du går i retning av Place du Grand Sablon, et pittoresk torg omgitt av sjarmerende kafeer og antikvitetsbutikker. Beundre den elegante kirken Vår salige Frue av Sablon (Église Notre-Dame du Sablon) med sin fantastiske gotiske arkitektur.

Du må gå ca 600 meter, men du kan nyte arkitekturen i Brussel mens du gjør det. Fortsett å gå på Rue de l’Etuve til du Rue des Bogards. Gå mot venstre og bare fortsett å gå rett frem til du kommer til en stor rundkjøring. På den andre siden av rundkjøringen har du Place du Grand Sablon.

Manneken PiS i Brussel

3. Mont des Arts

Overbakke oppoverbakke fra Grand Sablon (på Rue Lebeau), kommer du til Mont des Arts, eller «Hill of the Arts. Dette vakkert anlagte området tilbyr fantastisk panoramautsikt over Brussel og er hjemsted for Det kongelige bibliotek og flere museer. Spaser gjennom de rolige hagene og nyt kunstinstallasjonene underveis.

4. Brussel-parken (Parc de Bruxelles)

Gå ned fra Mont des Arts langs avenyen Cantersteen. Når du kommer til Galerie Ravenstein, går du inn i bygningen, og du vil gå inn i en vakker bygning med butikker og kafeer på innsiden. Denne turen vil ta litt tid, men når du avslutter turen på den andre siden, vil du nesten være ved inngangen til den fantastiske Brussels Park. Dette rolige grønne området gir en fredelig kontrast til de travle bygatene. Du kan slappe av ved fontenene, beundre statuene, eller bare nyte den naturlige skjønnheten.

Brussel-parken

5. Place des Palais

På sørsiden av parken finner du den praktfulle Place des Palais hvor du finner det kongelige palasset, residensen til kongefamilien. Det er en imponerende neoklassisk bygning som er spesielt fantastisk om kvelden når den er opplyst.

6. Rue de la Loi og European District

Gå ned Rue Ducale, og gå inn på Rue de Luxembourg etter noen hundre meter. Når du fortsetter å gå, vil du snart finne deg selv i hjertet av Brussels europeiske distrikt. Dette området huser viktige EU-institusjoner, inkludert Europakommisjonen og Europaparlamentet. Beundre de moderne og arkitektonisk imponerende EU-bygningene.

7. Parc Leopold og Cinquantenaire Park

Hvis du har mer tid, gå langs avenyen Rue Belliard. Etter en stund kan du se den fantastiske Parc Leopold på høyre side. Hvis du har mye energi i beina, ta en stopp der, ta en kort piknik, se på middelaldertårnet og nyt solen. Hvis ikke, fortsett å gå rett frem til du ser Cinquantenaire Park foran deg på venstre side. Det er en gigantisk park med store grønne områder, fantastiske buer og museer å utforske, noe som gir et perfekt avslapningsstopp.

Sluttpunkt: Schuman metrostasjon

Det er en t-banestasjon på begge sider av Cinquantenaire Park, så avhengig av hvor du avslutter turen, kan du reise med metro fra Schuman t-banestasjon eller fra Merode stasjon tilbake til sentrum av Brussel.


Denne herlige spasertur gjennom sentrum av Brussel innkapsler byens rike historie, mangfoldig kultur og fengslende skjønnhet. Enten du er en historieelsker, en arkitekturentusiast eller bare ønsker å suge til deg atmosfæren i denne sjarmerende europeiske hovedstaden, vil denne reisen gi deg uforglemmelige minner fra Brussel. Så ta på deg de mest komfortable turskoene og dra for å utforske hjertet av denne fascinerende byen.

Storskjermer i Brussel som viser fotball VM 2018

Fotball VM nærmer seg og folket i Brussel gleder seg enormt. Mange ser på Belgia som en av favorittene til å vinne fotball VM, og om ikke favoritter, så er de i allefall en sterk outsider.

Storskjermer i Brussel som viser fotball VM 2018Under fotball EM i Frankrike for to år siden gjorde Belgia det veldig bra, helt fram til de kræsja i kvartfinalen mot Wales. Under fotball VM i 2018 hadde de også solid innsats, helt fram til de kræsja mot Argentina i kvartfinalen. De har altså et stort kvartfinale problem, men kanskje dette er turneringen der de kan overvinne kvartfinale forbannelsen? Men, som du skjønner er det en enorm forventning i Belgia før fotball VM starter, og da er det jo helt klart at folket ønsker å se kampene sammen. Men, hvor kan det gjøres?

Grunnet det man ser på som store terrorfarer har Brussel valgt å ikke ha offentlige visninger av fotball VM generellt. Det vil bli visninger på restauranter, kaffesteder og barer, men det vil ikke bli visninger på store torg og plasser her og der. Det er to unntak for denne regelen, og det ene unntaket er  Edmond Machtens Stadium. Her føler de at de har kontroll på folka som kommer til og fra stedet, og dermed ser de på det som forsvarlig å sette opp storskjerm inne på stadion.

Et annet sted som har blitt godkjent er Place du Miroir. Dette er en plass som er ganske godt «bygd inn», noe som gjør at de igjen har god kontroll på folket som er tilstede. Denne plassen ligger litt utenfor sentrum, men den er allikevel enkel å besøke så det er bare å ta turen til denne plassen hvis du vil se fotball VM utendørs.

Om du heller vil se på kampene på en sportspub er det selvfølgelig ingenting i veien for det.

Belgia er som sagt en av de store outsiderne før turneringen. I fotball EM for to år siden kom de til kvartfinalen der de tapte mot Wales. I fotball VM for fire år siden kom de til kvartfinale der de tapte mot Argentina. De har altså et kvartfinale problem, men det er helt sikkert mange spillere som er sugne på å vise at laget er enda bedre enn det. Det belgiske laget har store profiler som De Bruyne, Lukaku, Hazard og flere andre.

Vil du heller se på kampene på norsk TV? Du kan lese mer om hvordan du ser fotball VM online i denne artikkelen. Ønsker du bare å få en oversikt over hvilke kamper som spilles når, sjekk denne lista. Og glem ikke å merke av datoen 28 juni. Da skal nemlig Belgia spille mot England, en skikkelig storkamp som blir avslutningen på gruppespillet for begge lagene.

Andrea Bocelli i Antwerpen 2018

Andrea Bocelli concert in AntwerpenDen 20 januar kan du forvente deg kjølig temperatur og kald vind i Antwerpen. Du kan samtidig glede deg til varme toner som varmer opp hjertet hvis du er tilstede i Sportpaleis, konsertarenaen i Antwerpen som er blant de mest brukte i hele Europa.

Andrea Bocelli kommer ikke til Brussel for å opptre den 20 januar i 2018, men i stedet legger han turen til Antwerpen. Dette er ikke uvanlig, og faktisk er det heller uvanlig når kjendiser velger å ha sine konserter i Brussel og ikke i Antwerpen. Men, reisen fra Brussel til Antwerpen kan gjøres unna ganske raskt med tog, så hvis du bor i en storby bruker du gjerne like lang tid fra den ene enden av byen til den andre på en dag med kø og mye trafikk, som du gjøre med toget fra Brussel til Antwerpen. Det er altså ingen sak å ta en slik tur.

Hvis du ønsker å kjøpe billetter til konserten med Andrea Bocelli i Antwerpen, eller kanskje du heller vil på hans konsert i Praha i mai? Du finner billetter til disse og alle de andre konsertene hans nedenfor.

Andrea Bocelli Antwerpen 2018

Sportpaleis
20 januar, 20.00

Billetter: Viagogo

Hvis du besøker siden ovenfor og søker på Andrea Bocelli ser du mange konserter og billettmuligheter. Men, om du er observant vil du også legge merke til at Andrea Bocelli er en skikkelig lørdagsgutt. Han liker å gi sine fans lørdagsgodteri, for sannheten er at nesten alle hans konserter er på lørdager. Han er altså ikke som mange andre artister som har konserter hver dag uke etter uke. I stedet har Andrea Bocelli som regel en konsert i uka, og i de aller fleste tilfeller er denne på lørdag, og som regel starter den 20.00.

Lady Gaga konsert i Antwerpen 2017

Lady Gaga konsert i Antwerpen 2017På den første dagen i oktober kommer Lady Gaga til Belgium for å opptre. Hu kommer dessverre ikke til Brussel, men hu kommer i det minste til Antwerpen.

Har du lyst til å besøke byen kjent for sine diamanter? Da bør du absolutt komme til Antwerpen. Har du lyst til å besøke den eneste byen i Belgia som får besøk av Lady Gaga i 2017? Da må du komme til Antwerpen! Har du lyst til å kombinere begge opplevelsene? Da må du komme til Antwerpen den 1 oktober i 2017.

Lady Gaga konserten begynner så tidlig som 18.30, noe som betyr at du enkelt kan gjøre det hele på en dagstur fra Brussel, hvor du til og med kommer deg tilbake med tog til Brussel på kvelden etter konserten. Du bør derimot passe på å komme i god tid før konserten, ettersom alt med sikkerhetskontroller og lignende tar lang tid før du er trygt på plass inne på arenen for å høre på Lady Gaga.

Om du skulle ha lyst til å utforske Brussel i stedet og heller ta en dagstur til Amsterdam der Lady Gaga skal opptre den 3 oktober er det også mulig, men det blir nok litt vanskeligere med transporten tilbake til Brussel igjen etter konserten i Amsterdam, så vi anbefaler helt klart Antwerpen den 1 oktober i stedet.

Om du skulle ha lyst til å få med deg en av disse konsertene kan du kjøpe billetter til disse og alle andre Lady Gaga konserten på lenken nedenfor. Når du besøker siden er det bare å søke på Lady Gaga og vips er du klar. Om du heller vil finne ut mer om hva som skjer i Brussel kan du søke på Brussel og se om det er noen andre spennende begivenheter i byen i perioden du kommer innom.

Lady Gaga Antwerpen 2017

Sportpaleis
1 oktober, 18.30

Billetter: Viagogo

For mer informasjon om Brussel og gode tips til aktiviteter, severdigheter og restauranter er det bare å surfe videre rundt her i vår norske Brussel Guide.

Anderlecht – Manchester United [Kvartfinale i Europaligaen]

Den 13 april kommer det ærverdig besøk til Brussel, for da kommer heltene fra Manchester til byen for å spille kvartfinale i Europaligaen mot Anderlecht.

Belgisk fortball lever i en skikkelig opptur, og med to lag i kvartfinale i Europaligen denne sesongen kommer det til å bli spennende dager den 13 og den 20 april. På disse dagene blir nemlig kvartfinalene i Europaligaen spilt, og på begge dagene kommer Anderlecht og Genk til å spille fotball. Anderlecht begynner hjemme mot Manchester United den 13 april, mens Genk starter borte mot Celta Vigo. Om du er i Belgia og kommer for å se Anderlecht mot Manchester United den 13 april og blir i byen i over en uke, kan du enkelt reise til Genk for å se returkampen deres mot Celta Vigo en uke senere. Genk ligger under 100 kilometer fra Brussel, så med bil er det en tur som tar litt over en time.

Anderlecht mot Manchester United
Review News / Shutterstock.com

Kampen mellom Anderlecht og Manchester United starter 21.05 den 13 april, og om du ønsker å være der kan du kjøpe billetter til kampen hos Viagogo. Om du heller vil se kampen på TV-en din hjemme, kanskje på Chromecast, Apple TV, mobil eller på datamaskin, kan du lese mer om hvordan du ser Europaligaen på nettet her.

Kan Anderlecht slå Manchester United?

Svaret på det spørsmålet er definitivt ja. Manchester United er ikke så suverent gode, og Anderlecht er på ingen måte dårlige. Kombinasjonen betyr altså at vi har stor tro på Anderlecht, og vi blir ikke overrasket om denne kampen ender med en 2-1 seier til Anderlecht (dog 2-0 hadde vært mye bedre).

Når du først kommer til Brussel oppfordrer vi deg til å besøke de spennende severdighetene i byen, og du kan selvfølgelig lese mer om disse og mye mer her i vår norske Brussel Guide.

Er du ikke så stor tilhenger av Anderlecht (eller Manchester United), er det enkelt å reise til Amsterdam fra Brussel der det blir spilt kamp mellom Ajax og Schalke 04 den 13 april i stedet.