Sjokolade

Chocolate tour in BrusselsBelgia er jo et sjokoladeland, og de fleste av oss har smakt på den kjente hvite sjokoladen fra Belgia, ofte i skjellform. Men, Belgisk sjokolade er langt mer enn den hvite sjokoladen i skjell form. Ved et besøk til Brussel vil man møte på sjokoladebutikker overalt, noen av disse er steder der man kjøper 5-6 bokser med Belgisk konfekt til mellom 10 og 15 Euro, mens andre steder kjøper man eksklusive godbiter i løsvekt.

Hvis man ønsker å kjøpe tradisjonelle sjokoladeplater er Corte D¨Or kanskje det mest kjente merke. Går man derimot løs på løsvektssjokolade er de mest kjente merkene Leonidas, Godiva og Neuhaus. Det er ikke spesielt billig, men noe av grunnen til det er også at de bruker mye og svært god kvalitet på kakaobønnene som gir grunnlaget for sjokoladen. De er også eksperter på å produsere fyllte sjokolader i stor kvantitet, så sjokoladeelskere har noe å se fram i mot.

Blant de mange museene i Brussel finnes det også sjokolade museum der man kan bli bedre kjent med sjokoladeproduksjon, framgangsmåter og rett og slett Belgisk sjokolade.

Bli med på sjokoladetur i Brussel i regi av Viator.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *