Antwerpen

Antwerpen er kjent for sin havn (selv om den er ganske langt borte fra havet) og for sine diamanter. Så hvis du er forelsket i diamanter og liker å synge om hvordan «diamanter er en jenters beste venn», så vil du kanskje synge om hvordan «Antwerpen er en jenters beste venn Når du ankommer med tog finner du ganske mange diamantbutikker rett over gaten, og når du går forbi dem og går videre, kommer du innen kort tid til shoppingområdet i Antwerpen.

Antwerpen har en befolkning på litt under 500 000 mennesker, noe som gjør den til den største byen i hele Belgia (Brussel er imidlertid større hvis du inkluderer hele Brussel-regionen).

Antwerpens historie

Antwerpen er en by i Belgia med en rik og levende historie som går tilbake århundrer. Det begynte som en liten bosetning langs bredden av elven Schelde og vokste til en av Europas viktigste havnebyer. Gjennom sin historie har Antwerpen blitt formet av handel, kunst og kultur. I det 16. århundre var det et blomstrende handelssenter og et knutepunkt for kunstnere som Peter Paul Rubens, som etterlot en varig arv på byens arkitektur og kunstscene. Til tross for utfordringer som kriger og økonomiske nedgangstider, har Antwerpen alltid klart å sprette tilbake, utvikle seg til den dynamiske og mangfoldige byen den er i dag.

Hva å gjøre og se i Antwerpen

Antwerpen tilbyr et vell av attraksjoner og aktiviteter for besøkende å nyte. Et av byens mest ikoniske landemerker er Vår Frue katedral, et fantastisk gotisk mesterverk utsmykket med utsøkte kunstverk, inkludert flere malerier av Rubens. Kunstentusiaster vil også sette pris på Rubenshuis, det tidligere hjemmet og studioet til den berømte kunstneren, som nå fungerer som et museum som viser hans verk og personlige eiendeler.

For de som er interessert i historie, er Antwerpens Grote Markt (Grand Place) et must-besøk, med sine pittoreske laugshus og imponerende rådhus. I nærheten gir Plantin-Moretus-museet innsikt i byens trykkeri- og publiseringsarv, som huser en av verdens eldste trykkpresser.

Shoppingentusiaster vil glede seg over å utforske de travle gatene i Meir, Antwerpens største shoppinggate, omgitt av designerbutikker, varehus og sjarmerende kafeer. Matelskere kan nyte Belgias kulinariske herligheter på byens mange restauranter, og prøve appetittvekkende retter som vafler, sjokolade og blåskjell.

Hvordan reise fra Brussel til Antwerpen

Å komme seg fra Brussel til Antwerpen er enkelt og praktisk, takket være Belgias effektive offentlige transportnettverk. Den mest populære måten å reise mellom de to byene er med tog, med hyppige avganger fra Brussel sentralstasjon og ankomst til Antwerpen sentralstasjon på rundt 30 minutter. Billetter kan kjøpes på stasjonen eller online på forhånd.

For de som foretrekker å kjøre, tar turen fra Brussel til Antwerpen omtrent 45 minutter via motorveien E19. Alternativt opererer busser også mellom de to byene, og tilbyr et mer budsjettvennlig alternativ for reisende.

Uansett hvordan du velger å reise, lover et besøk til Antwerpen en fengslende blanding av historie, kultur og kulinariske herligheter, noe som gjør det til et must-see reisemål i Belgia.

Bilder fra Antwerpen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *