Manneken Pis

Ved siden av Atomium er Manneken Pis den store figuren/modellen man får tak i på suvenir butikker i Brussel. Denne statuen ble laget i 1619, dog originalversjonen ble laget allerede i 1388, og viser en liten gutt som akkurat tisser litt. Den er å finne bare noen hundre meter fra det store torget, på krysset mellom Rue de l’Etuve og Rue des Grands Carmes.

Det ikke så mange vet er at det har vært populært å prøve å stjele skulpturen, så den man ser på plassen i dag er bare en kopi av originalen som er å finne i brødhuset på hovedtorget.

Det er enormt mange legender koblet til denne statuen, alt fra at den handler om en liten gutt som en gang i tiden stoppet en stor brann ved å tisse på den, til at en rik mann en gang ikke fant sønnen sin i Brussel. Da de endelig fant han tisset han på et gatehjørne og som takk til de som fant han bygget han opp denne statuen.

Manneken Pis blir ofte kledd opp i forskjellige kostymer for å vise støtte til forskjellige ting, eller som omhandler ting som skjer rundt i verden. Absolutt verdt å få med seg!

Manneken Pis bilde

Manneken Pis