Blomsterteppe

Det praktfulle blomsterteppet på Grand Place i Brussel er kanskje en av de største grunnene til at folk kommer til Brussel. Det eneste synd er at vi bare får se det noen dager annethvert år. Med andre ord, hvis du leser denne artikkelen og arrangementet nærmer seg, bestill flybillettene dine og forbered deg, fordi du bare får en ny sjanse om to år.

Blomsterteppet i Brussel har en blomstrende historie som går tilbake til 1971. Denne fargerike tradisjonen begynte som en engangshendelse, men dens enorme popularitet gjorde den til en verdsatt toårig tradisjon. Ideen til landskapsarkitekt E. Stautemans, den første blomsterteppet prydet Grand Place i feiringen av 10-årsjubileet for Brussels blomsterlaug. Blomstermesterverket besto av 100 frivillige og rundt en million begonier, og fanget hjertene til både lokalbefolkningen og besøkende.

Slik var suksessen at blomsterteppet ble et tilbakevendende skue, og gjorde Grand Place til en blomsterby annethvert år. Hver utgave har et unikt design, ofte inspirert av ulike temaer som spenner fra kulturelle motiver til globale feiringer. Det omhyggelige håndverket og den kunstneriske stilen bak blomsterteppet har forvandlet det til et symbol på Brussels hagebruk og kreative dyktighet, og trekker folkemengder fra hele verden for å være vitne til dette flyktige utbruddet av blomsterskjønnhet.

Blomsterteppe 2025

  • Datoer i 2025: ikke annonsert ennå…
  • Datoer i 2023: 11 – 15

Det er mange andre festivaler og programmer på Grand Place i Brussel du bør sjekke ut også. Du kan lese mer om dem alle i vår Brussel Guide.

Vil du bo på et hotell i nærheten av Grand Place, et ideelt sted for å utforske Brussel? Bruk kartet nedenfor for å finne et godt hotell eller leilighet i sentrum av Brussel.

Hvis du har kommentarer eller spørsmål angående det fantastiske blomsterteppet i Brussel, bruk kommentarfeltet nedenfor.

Dato

aug 11 - 15 2023
Utløpt!

Tid

Hele dagen

Sted

Grote Markt
Grote Markt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *