Hvilke er de beste øltypene i Belgia?

Chimay BeerVi må nok innrømme at dette er et nesten umulig spørsmål å svare på, ettersom Belgia er en enorm ølnasjon med flere hundre forskjellige øltyper som blir produsert. Dermed er det snakk om smak og behag, men vi skal allikevel nevne noen øltyper som er mer kjente enn andre!

Den sterkeste ølen i Belgia kalles for «Bus Beer.» Denne har et alkoholinnhold på 12%, noe som er utrolig sterkt, og nesten rangerer den i vin kategorien. Så sterk øl er det ikke vanlig å produsere, men for eksempel i Praha er det et bryggeri som produserer øl med 12% alkoholinnhold, noe som er svært uvanlig, men samtidig spennende.

En annen øltype i Belgia som blir regnet for å være den mest populære ølen i nasjonen er Chimay, en øl som blir produsert i landets sørlige del. Når du går på butikken eller på en pub for å drikke Chimay har du tre forskjellige varianter å velge mellom vanligvis. Du har Chimay Rouge som har 7% alkohol og som har litt mørkebrun og litt søt smak. Chimay Blanche er lysebrus og har 8% alkohol innhold og så kommer Chimay Bleue som er den sterkeste av disse som har 9% alkohol. Sistnevnte har nesten litt bronsefarge over seg. De har selvfølgelig også en lettere øl som kalles for Chimay Doree, som «kun» har 4,8% alkoholinnhold.

En tredje øltype som er kjent i Belgia er Leffe. Denne finnes i to varianter, den lyse med 6,6% alkohol, en øl som er behagelig og med en lett appelsin sak. Leffe Brune har så 6,5% alkohol og er en brun øl som er lett å kjenne igjen på grunn av litt særegen smak!

Dette er altså tre øltyper i Belgia, men det finnes som sagt hundrevis av andre typer, så ingen grunn til å bli tørst i Brussel. Om du ønsker å smake på mere øl kan du enten besøke ølmuseet i Brussel eller bli med på en ølrunde en kveld der du smaker på 8 forskjellige øltyper i Brussel.

2 thoughts on “Hvilke er de beste øltypene i Belgia?

 1. TorOdin says:

  «En tredje øltype som er kjent i Belgia er Leffe. Denne finnes i to varianter,…»

  bare tull det som skrives om Leffe. Den får du i:

  Leffe Blonde
  Leffe Brune
  Leffe Triple
  Leffe Radieuse
  Leffe Vieille Cuvée
  Leffe 9
  Leffe Ruby
  Leffe Noël/Kerstbier
  Leffe Printemps/Lentebier
  Leffe Nectar
  Leffe Royale Whitbread Golding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *