Albert og Elisabeth utstilling

Ønsker du å bli bedre kjent med det belgiske kongeparet, Albert og Elisabeth? Da er dette utstillingen der du blir bedre kjent med Kong Albert som var konge fra 1875 og helt fram til 1934. En av deres store lidenskaper var film, og det vil man merke på denne utstillingen. Albert and Elisabeth Kong Albert viste stor interesse for filmer generellt sett, men også for produksjon og lignende. I løpet av deres tid som ledere for nasjonen dukket de ofte opp i filmer, og filmskaperne likte jo også dette, det er jo tross alt ikke hver dag en konge og hans fru har lyst til å være med på film.

Kongen og dronningen levde nært til folket og visste hvordan livet var for den vanlige personen i gata. På denne utstillingen kan du se mer om hvordan kongen og dronningens hverdag så ut, og se hvor naturlige mennesker de var, akkurat som du og jeg. I tillegg til historier og filmklipp kan du også se objekter som har blitt igjen som kan føre kongeparet litt nærmere til oss i dag i 2014.

Navnet på utstillingen er «Albert & Elisabeth. Filming the Royal Couple» og den kan du få med det i BELvue museet i Brussel. Den åpnet den 15 september og er tilgjengelig helt fram til 30 november. Det er gratis inngang!

For mer informasjon om andre ting som skjer i Brussel, trykk her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *